کد مطلب: 171131
امروز صورت گرفت
اتمام بررسي "لايحه هواي پاک" با حضور لاريجاني و ابتکار
تاریخ انتشار : 1395/09/14 20:08:07
نمایش : 1318
جلسه بررسي و اصلاح لايحه نحوه جلوگيري از آلودگي هوا(هواي پاک) با حضور رئيس مجلس و رئيس سازمان حفاظت محيط‌ زيست برگزار شد.











 

به گزارش هفت چشمه به نقل از تسنيم، جلسه ادامه بررسي و اصلاح لايحه نحوه جلوگيري از آلودگي هوا (هواي پاک) اعاده شده از صحن علني امروز (يکشنبه 14 آذرماه) با حضور علي لاريجاني رئيس مجلس شوراي اسلامي، معصومه ابتکار رئيس سازمان حفاظت محيط‌زيست و برخي از معاونان اين سازمان، نيره پيروز بخت رئيس سازمان ملي استاندارد ايران، معاونان وزير صنعت، معدن و تجارت، رئيس و تعدادي از نمايندگان کميسيون هاي کشاورزي، آب و منابع طبيعي و صنايع و معادن در ساختمان مشروطه مجلس برگزار شد.

براساس اين گزارش، در اين جلسه از ماده 13 تا آخرين ماده لايحه نحوه جلوگيري از آلودگي هوا بررسي و اصلاح شد، علي محمد شاعري رئيس کميسيون کشاورزي، آب و منابع طبيعي مجلس در جريان رسيدگي به مواد مذکور نيز يادآور شد: لايحه مورد نظر با حضور وزراي صنعت، معدن و تجارت و نفت و ساير نمايندگان هم بررسي و هماهنگ شده است.

علي لاريجاني رئيس مجلس در ادامه ضمن تاکيد بر تعيين جرايم نقدي براي متخلفان آلودگي هوا در لايحه هواي پاک،گفت: مجازات مالکان و مديراني که نسبت به انتقال مراکز صنعتي آلاينده خود از محدوده اماکن مسکوني اقدام نکنند، جريمه نقدي معادل 3 درصد درآمد سالانه در نظر گرفته مي شود البته با افزودن تبصره هايي به برخي از مواد مکان، زمان و مهلت براي انتقال مراکز صنعتي آلاينده از محدوده اماکن مسکوني هم بهتر است به تشخيص سازمان حفاظت از محيط زيست در چارچوب قوانين و مقررات صورت پذيرد.

ضرورت تبيين قانون براي بهبود مصرف بي رويه سوخت خانگي

معصومه ابتکار رئيس سازمان حفاظت از محيط زيست در جريان بررسي لايحه هواي پاک، يادآور شد: در هفته گذشته مصرف گاز در يک روز به اندازه مصرف گاز در يک روز کليه اتحاديه اروپا بود، در واقع مصرف بي رويه و الگوي نامناسب شهرسازي و عدم تنظيم موتورخانه ها متناسب با الگوهاي کاهش آلودگي سبب شده تا بخشي از آلاينده ها از طريق منابع خانگي ايجاد شود که در مواردي از اين لايحه به بهود وضعيت منابع خانگي و اخذ جريمه از کساني که آلودگي توليد مي کنند، اشاره شده است.

رئيس مجلس در ادامه يادآور شد: بر اساس برخي از مواد لايحه هواي پاک وزارت نفت بايد مکلف شود حداکثر تا 3 سال پس از لازم الاجرا شدن اين قانون سوخت توليدي کشور اعم از بنزين، نفت، گاز و ... را با استانداردهاي ملي مصوب عرضه کند، در غير اين صورت بهتر است سازمان حفاظت از محيط زيست با همکاري ساير سازمان ها يا تصميم گيري در کميته اضطراري از ادامه فعاليت پالايشگاه هاي فاقد توليد سوخت استاندارد جلوگيري خواهد کرد، چرا که سازمان حفاظت محيط زيست به تنهايي نمي تواند اقدام عملياتي را انجام دهد.

شهرداري و دولت بايد  ظرف 3 سال زمينه تبديل پسماند به انرژي يا کود را فراهم کنند

 لاريجاني در جريان بررسي موضوع پسماندهاي بيمارستاني و صنعتي و سوزاندن آنها که موجب آلودگي هوا مي شود، گفت: تبصره اي بهتر است به اين مواد اضافه شود تا دولت و شهرداري را موظف سازد ظرف مدت 3 سال براي شهرها زمينه تبديل پسماند به انرژي يا کود را با کمک بخش خصوصي فراهم سازد، در غير اين صورت متخلف به جريمه نقدي محکوم خواهد شد.

ابتکار نيز در اين خصوص يادآور شد: آتش زدن پسماندها آسيب بسياري به محيط زيست وارد مي کند، کما اينکه در افزايش آلودگي هوا نقش موثري دارد.

لاريجاني درباره مکلف کردن سازمان صداوسيما درخصوص توليد برنامه هاي فرهنگي و آموزشي جهت مقابله با آلودگي هوا گفت: در اين زمينه مي توان تخفيف 50 درصدي براي توليد و پخش اين برنامه ها در نظر گرفته شود که در اين زمينه نيازي به تدوين آيين نامه اجرايي هم نيست.

پيشنهاد واريز 20 درصد از درآمد حاصل از اجراي قانون هواي پاک به صندوق توسعه محيط زيست

براساس اين گزارش، ابتکار ضمن بيان اينکه صندوق توسعه محيط زيست در اين سازمان ايجاد شده است، گفت: براساس موادي از لايحه هواي پاک تمامي درآمدهاي حاصل از اجراي  اين قانون بايد به حساب خزانه داري کل واريز شود، اما بهتر است با واريز 20 درصد از درآمدهاي به صندوق توسعه محيط زيست شرايط ارائه تسهيلات کم بهره مشوق به صنايعي که آلودگي را رفع کردند، فراهم شود.

 لاريجاني نيز ضمن موافقت با پيشنهاد رئيس سازمان حفاظت از محيط زيست گفت: با افزودن تبصره اي مي توان مشخص کرد تا 20 درصد از درآمدهاي حاصل از اجراي اين قانون پس از آنکه به حساب خزانه داري واريز شد، به صندوق توسعه محيط زيست در چارچوب قانون اختصاص يابد.

ممنوعيت بهره برداري از جنگل و لغو قراردادهاي برداشت چوب  تا 10 سال آينده

رئيس مجلس با يادآوري اصلاح موادي از لايحه هواي پاک مبني بر ايجاد سرانه فضاي سبز به ميزان حداقل 15 مترمربع گفت: کاشت درخت و توسعه فضاي سبز و آبياري آنها با پساب ها مدت زمان طولاني نياز دارد، هر چند که بايد اين اقدامات انجام شود اما در کنار آنها بهتر است بندي به لايحه هواي پاک افزوده شود، که بر مبناي آن استفاده و بهره برداري از جنگل ها از زمان لازم الاجرا شدن قانون به مدت 10 سال ممنوع شود. قراردادهاي موجود در اين زمينه نيز لغو شده و از صندوق مذکور خسارت ها پرداخت شود. البته جريمه نقدي سنگيني هم براي متخلفان در نظر گرفته شود.

لزوم تنقيح و نسخ قوانين قديمي مرتبط با آلودگي هوا

اميدوار رضايي معاون قوانين مجلس شوراي اسلامي در پايان يادآور شد: ماده آخر لايحه هواي پاک اختصاص به نسخ قانون نحوه جلوگيري از آلودگي هوا مصوب سال 1374 پيدا کرده در حالي که ما 28 قانون اصلي در حوزه محيط زيست دارم که 12 مورد از آنها مختص آلودگي هوا است.  همچنين 117 قانون فرعي مرتبط با اين موضوع وجود دارد که باز 29 مورد از آنها با آلودگي هوا ارتباط دارد. بنابراين نياز است در اين زمينه تمامي قوانين موجود گذشته تنقيح شود.

رئيس مجلس نيز در اين خصوص يادآور شد: کميسيون کشاورز ي با معاونت قوانين مجلس بايد تنقيح و نسخ قوانين موجود در زمينه آلودگي هوا را در دستور کار خود قرار دهد.

براساس پيشنهادات مطرح در اين جلسه مقرر شد تا حداقل 10 درصد فضاهاي شهرک ها، مراکز و واحدهاي صنعتي، توليدي و خدماتي به فضاي سبز تبديل شوند.

پايان پيام/

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
بخش های سایت
 
http://s5.picofile.com/file/8136790076/shohada.gif
http://s5.picofile.com/file/8136790076/shohada.gif


پیوندها
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/emam3.jpg
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/leader.jpg

http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/jahanbin.jpg
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/dana.jpg